Onze werkwijze

Aan de slag met de edulinx aanpak. Doordat de wereld van IT snel verandert, kan theoretische kennis snel achteruit gaan bij stilstand. Een recente training op dit gebied zorgt ervoor dat deze kennis up-to-date blijft en past in de arbeidsmarkt. Om kennis van kandidaten te meten, vragen veel opdrachtgevers naar deze certificaten tijdens sollicitaties. Gecertificeerde IT’ers zijn een aantrekkelijke aanwinst voor opdrachtgevers, wat de kans op een nieuwe baan vergroot. De IT-sector is een structureel tekortberoep en een zeer krappe beroepsklasse. Denk hierbij aan Support Medewerkers, Beheerders in netwerken, systemen, applicaties of security, Architecten en Software Developers. Dit zijn functies die continu worden gevraagd door onze klanten, daarom zijn hier ook vele mogelijkheden in. Hierdoor is het zinvol om te investeren in IT-talent om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Onze aanpak in vier heldere stappen.

De kennismaking

Kennis maken en kennis delen. Daar gaan we voor. In de eerste kennismaking gaat één van de Opleidingcoördinatoren met je in gesprek, waarbij je tijdens het hele traject hetzelfde aanspreekpunt hebt. Dat maakt het een stuk makkelijker! Tijdens deze verkenning gaan wij grondig in op jouw ambitie, wat de arbeidsmarkt op dit moment vraagt en waar concrete kansen liggen om dit om te zetten naar een passend trainingsplan. Naast contact met de cursist houden wij ook contact met begeleiders vanuit UWV, om samen de best passende ontwikkelmogelijkheden te kunnen bieden.

Plan van aanpak

Het gaat hierbij om een online zelfstudie, met wekelijkse begeleiding in de planning, bijsturing en de oefenexamens, het examen en eventueel een herexamen. Hierbij nemen wij wekelijks proactief contact op, maar zijn dagelijks ook bereikbaar voor vragen tussendoor. Als officieel scholing partner van UWV kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn om sneller aan een passende baan te komen. Een aantal maanden krijg je toegang tot onze digitale IT-trainingsomgeving waarbij je alle tools krijgt toegereikt. De afgesproken termijn van de training geeft een indicatie van de duur, maar mocht er meer tijd nodig zijn dan kan dit in overleg worden aangevuld. Deze digitale omgeving is 24/7 bereikbaar voor onze cursisten vanuit eigen devices en werk- of thuisomgevingen. Hierdoor studeren onze cursisten op een moment en plaats waarop het hen uitkomt, wat de focus en het resultaat ten goede komt. Zo lang het voor jou werkt! Voor technische ondersteuning worden cursisten (indien gewenst) gekoppeld aan een technisch medewerker van itlinx. Dit wordt vormgegeven door middel van een buddysysteem.

Learning path

Als we elkaar beter hebben leren kennen, bespreken we de optimale invulling van de begeleiding, wat per persoon anders kan zijn. Dit is volledig afhankelijk van de achtergrond, voorkeur en situatie van de cursist. Om de theorie overzichtelijk en stap voor stap door te nemen, maken we gebruik van een learning path. Hierin staan alle hoofdstukken met bijbehorende linkjes naar de juiste pagina in de digitale omgeving. Hierdoor kun je niets missen wat terugkomt in het examen en zie je meteen wat er precies moet gebeuren!

(Oefen)examens

Na het doornemen van alle stof (tekst en video’s) wordt er met een oefenexamens gekeken waar je staat. Hierna weet je welke lastige onderdelen je nog eens kunt herhalen, of dat je misschien al klaar bent voor het examen. De examens zijn online af te nemen en zelf in te plannen in een zeer ruime periode. Tijdens de voorbereiding op het examen ontvangt de cursist alle voorwaarden om het examen goed in te kunnen gaan, zodat hij of zij volledig aan de verwachtingen van het examenbureau kan voldoen.

Onze werkwijze is helder, de
resultaten zijn goed en onze
prijzen zijn scherp.

Kwaliteit met keurmerk

Kwaliteit en zekerheid. Binnen onze werkwijze staat kwaliteit centraal. Kwaliteit van mensen, kwaliteit van diensten en kwaliteit van processen. Niet voor niets zijn wij een SBB erkend leerbedrijf en hebben wij een NEN 4400-1 certificaat.